Tytti Yli-Viikari

Menolippu taskussa Eurooppaan

Kun Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tytti Yli-Viikari lähti lukioon Ranskaan, hän ei suunnitellut palaavansa takaisin. Nykyään Yli-Viikari on tyytyväinen itähelsinkiläinen.

Kesä kansainvälisyyden ytimessä

Kansainväliseen liikkuvuuteen liittyy uuden opintosuunnitelman laatimisen ohella hyvin paljon muutakin!

Kiireinen mies

Latvialainen Austris Štāls lähti Haaga-Helian opiskelijakunnan hallitukseen, koska hän halusi tehdä jotain hyödyllistä vapaa-ajallaan. Nyt hän on hurahtanut työhön, ja tekee pitkää päivää järjestääkseen huikean kansainvälisyystapahtuman.

Tiina Naskali

Osaaminen näkyväksi Europassilla

Arvokkaita työelämätaitoja voi oppia palkkatyön lisäksi myös muualla. Europassin ansioluettelolla voi kuvata kattavasti kartutettua osaamista.


Nuoret skeittaavat.

Harrastuksissa kouliintuu vuorovaikutustaitojen mestariksi, joten kerro taidoista rohkeammin

Vuorovaikutustaidot tarkoittavat useita eri taitoja. Kuinka monta sinä hallitset?

Fundraising Aidin toimijat

Persoonallisuudella erottautuu työnhaussa

Feissareita järjestöille välittävä yritys palkkaa paljon nuoria työnhakijoita. Pienillä asioilla voi olla suuri merkitys työnhaussa.

Maaria Tirri

Harjoittelijana Unescossa: diplomatiaa ja nopeita käänteitä

Korkeakouluharjoittelu on arvokasta työkokemusta. Maaria Tirri oli vuonna 2015 kolme kuukautta harjoittelussa Unescossa. Se oli yksi hänen elämänsä ikimuistoisimmista kokemuksista.

Kieli avaa kulttuurin

Kielitaidon merkitys korostuu, kun kulttuurien kirjo työelämässä kasvaa

Näin luot Europassisi

Europassi kootaan muutaman helpon eri vaiheen kautta. Infograafi ohjeistaa sinua luomaan oman Europassisi.

Nainen kävelee sillalla luonnossaUusi työntekijä on aluksi ihan pihalla, ja se on hienoa

Tunne siitä, ettet ole tehnyt mitään töissä parin ensimmäisen viikon aikana tarkoittaa sitä, että olet harjoitellut pihalla olemisen taitoa. Näillä vinkeillä saat otteen työtehtävistä, kun aloitat uudessa pestissä.

Kokonaisuus ratkaisee työnhaussa

Miten nuori työnhakija voi erottautua edukseen, kun kilpailua on paljon?

Joni Mäkinen

Hyvä hakemus voi avata uran

Capgeminin nuorten ammattilaisten rekrytointiohjelmasta vastaava Joni Mäkinen kannustaa työnhakijoita miettimään huolellisesti, miksi haluavat töihin juuri tiettyyn yritykseen.

Heli Pahlman

Ura YK:ssa - ulkoavaruudesta kenttäoperaatioihin

Heli Pahlman työskentelee YK:ssa New Yorkissa. Kuulostaako se kutkuttavalta uralta, josta olisit itse kiinnostunut? Jatka lukemista saadaksesi selville kuinka hän onnistui ja mitä neuvoja hänellä on takataskussaan.

Italialainen itsenäistyi Suomessa

Italialainen Stefano de Luca opiskelee Suomessa kolmatta kertaa. Vasta ulkomailla hän tunsi itsensä erityisesti italialaiseksi.

Nuoret skeittaavat yhdessä.

Harrastuksissa kouliintuu vuorovaikutustaitojen mestariksi, joten kerro taidoista rohkeammin

Vuorovaikutustaidot tarkoittavat useita eri taitoja. Kuinka monta sinä hallitset?

Aleksis Nokso-Koivisto

Monien urakäänteiden mies

Kun Aleksis Nokso-Koivisto, 40, kuvailee työuraansa, kuulijaa alkaa hengästyttää. Niin monta suunnanvaihdosta ja hyppyä alalta toiselle siihen mahtuu.

Itsevarmuutta ulkomailta

Jenni Ripatti suosittelisi kaikille nuorille ulkomaille vaihtoon lähtemistä. Hänelle itselleen mukaan tarttui reilusti rohkeutta ja varmuutta.

Antti Sahlström

Vuokratyöstä uutisankkuriksi

Nuorelle työnhakijalle ja työntekijälle on tärkeää, että tuo omat parhaat puolensa esiin. Sahlström kannustaa opiskelijoita tekemään kaikki opiskelutehtävät samalla tavalla, kuin ne tekisi työelämässä. Hän korostaa myös, ettei mitään työkokemusta pitäisi väheksyä, koska kaikesta voi oppia jotain

Bijay Baniya

Kotona kahdessa maailmassa

Bijay Banya on helsinkiläinen toimitusjohtaja joka rohkaisee kaikkia löytämään omat vahvuutensa ja uskaltamaan yrittäjäksi.

Kielipassii mittaa kielitaitoasi

Kielipassi mittaa kielitaitoa monipuolisesti. Kielten ammattilainen Virpi Hämeen-Anttila kehuu kielipassia kielitaidon arvioinnin välineenä. Hän korostaa, että vieraan kielen oppiminen avaa kokonaisen kulttuurin. Sitä paitsi kielet ovat helppoja!

Kati Virolainen

Kansainvälinen osaaminen esiin

Työnhakijoilla on valtavasti kansainvälistä osaamista, joka pysyy piilossa. Europassilla voi kätevästi tuoda esiin uudenlaista kansainvälistä osaamista.

Nuori, ole oma itsesi työnhaussa!

Pasi Siiki antaa joka vuosi kymmenille nuorille heidän ensimmäisen työpaikkansa. Minkälaisia neuvoja kokeneella rekrytoijalla on aloitteleville työnhakijoille?

Uusia näkökulmia maailmalta

Neljä vuotta Euroopassa opettivat Demos Helsingin tutkija Tommi Laitiolle, että ihmisiä ei pidä kohdella jonkin ryhmän jäsenenä – vaan yksilöinä. Yksilöllisyys on etu myös työnhaussa.

Sattuman kautta Lontooseen

Matti Minkkinen lähti lukion ja siviilipalveluksen jälkeen Lontooseen opiskelemaan. Neljän vuoden yliopisto-opinnot suurkaupungissa kasvattivat rohkeutta ja itsevarmuutta.