Nuori, ole oma itsesi työnhaussa!


Pasi Siiki antaa joka vuosi kymmenille nuorille heidän ensimmäisen työpaikkansa. Minkälaisia neuvoja kokeneella rekrytoijalla on aloitteleville työnhakijoille? Siikiä pyydettiin myös arvioimaan Europass-ansioluetteloa työnantajan näkökulmasta.

Moni turkulainen nuori tapaa Pasi Siikin ensimmäisessä työhaastattelussaan. Siiki on nimittäin vastuussa vuosittaisesta joulukorttirumbasta Turun postikeskuksessa.

”Joulusesonkina postikeskuksen työntekijämäärä kaksinkertaistuu”, palveluesimies Siiki kertoo.

Yhteensä lisätyövoimaa Turun postikeskukseen palkataan noin kolmesataa henkilöä. Joulun lisätyövoimasta yli sata on nuoria, alle 25-vuotiaita. Myös alle 18-vuotiaita palkataan jonkin verran; alaikäraja on 16.

Monille nuorista sesonkityö postikeskuksessa on heidän ensimmäinen työpaikkansa.

”Jostain on aloitettava”

”Olen ollut vetämässä joulukorttilajittelua 9 vuotta. Siinä ajassa kehittyy aika paljon ihmistuntemusta”, Siiki kertoo.

Siikillä onkin hyvä käsitys nuorista työnhakijoista. Monesta nuoresta voi tuntua vaikealta hakea ensimmäistä työpaikkaa, kun työkokemusta ei vielä ole kertynyt. Mitä vinkkejä Siiki antaisi aloittelevalle työnhakijalle?

”Kannattaa olla oma itsensä. Auttaa myös, jos on reipas ja positiivinen.”

Itellan sesonkirekrytointi tapahtuu nykyään verkon kautta.

Hakulomakkeiden perusteella ihmisiä kutsutaan haastatteluun.

”Jotkut vain kokeilevat, tärppääkö, eivätkä täytä hakemusta kunnolla. He esimerkiksi täyttävät hakemukseen vain oman nimensä; kaikki muut tiedot puuttuvat. Kun hakemusta ei ole täytetty asianmukaisesti niin on suuri todennäköisyys myös jäädä haastattelujen ulkopuolelle.”

”Tosissaan olevat hakijat kyllä erottaa”.

Jos nuorelle ei ole vielä kertynyt paljon varsinaista työkokemusta, hakemuksessaan voi erottautua esimerkiksi harrastustoiminnalla tai sosiaalisilla taidoillaan.

Täysi-ikäisten kohdalla käydään läpi ansioluetteloita ja opiskeluja. Toki postikeskukseen hakee töihin monia yli 18-vuotiaitakin, joilla ei vielä ole työkokemusta. ”Jostain jokaisen on aloitettava”, Siiki sanoo.

Sesonkitöistä uran alkuun

Siiki esittelee postikeskuksen suurta hallia. Pienille ja suurille kirjeille on omat koneensa. Osa postista joudutaan lajittelemaan myös käsin.

”Tämä on minun valtakuntaani!” hän naurahtaa.

Turun postikeskus työllistää normaaliaikoina noin 300 henkilöä. ”Omalla osastollani sadasta työntekijästä noin kolmekymmentä on nuorta, alle 25-vuotiasta. He toimivat esiselvitystehtävissä ja kirjeiden lajittelun parissa.”

Koko Itella työllistää Suomessa noin 24 000 ihmistä. Monen itellalaisen työura on alkanut joulukorttilajittelusta.

”Monet ovat useamman kerran sesonkitöissä. Kun on kerran saanut jalkansa oven väliin ja tekee työnsä hyvin, niin töitä kyllä on tarjolla. Monet vakituiset työntekijätkin ovat aloittaneet jouluapulaisina 16-18 –vuotiaina.”

Miljoonia joulukortteja

Joulukorttilajittelu tapahtuu entisessä palloiluhallissa postikeskuksen yhteydessä. Yhteensä seitsemän miljoonaa joulukorttia kulkee Turun postikeskuksen kautta joka vuosi. Pienessä tilassa työskentelee joulukuussa enimmillään noin sata ihmistä samaan aikaan.

”Viidestoista päivä joulukuuta saapuu kaksi miljoonaa joulukorttia. Vilinä on silloin aikamoinen!”

Joulusesonkia varten Turun postikeskukseen tulee joka syksy noin 900 työhakemusta. Kun hakemukset on kahlattu läpi, vahvimmat hakijat kutsutaan haastatteluun. ”Jokaisella haastatteluun kutsutulla on mahdollisuus saada työpaikka. Haastattelu on hakijoiden mahdollisuus myydä itsensä”.

Siikin mukaan hakijoiden skaala vaihtelee suuresti – hyvinkin kokeneista hakijoista ensimmäistä työpaikkaansa etsiviin.

”16-vuotiaat jännittävät hirveästi. Se on kyllä täysin ymmärrettävää ja luonnollista. Toisaalta kokeneemmat hakijat, jotka ovat olleet pitkissä työhaastatteluissa, saattavat ihmetellä, että tässäkö tämä oli! Meillä on varattuna vain 5-10 minuuttia jokaiseen haastatteluun.”

Pasi Siikin mukaan hakijoista huomaa jo nopeasti, sopivatko he työporukkaan. ”Tulee vain fiilis, että tämä on meidän työntekijä.”

Olennaista sesonkityöläiselle on kyky työskennellä ryhmässä muiden kanssa. Työtä tehdään kahdessa tai kolmessa vuorossa. Joulukortit lajitellaan käsin.

Vaikka reippaus auttaakin hakijaa haastattelussa, ulospäinsuuntautuneisuus ei ole vaatimus. ”Myös hiljainen hissukka voi saada työpaikan!”

Europass helpottaa rekrytointia

Pasi Siiki tutustui Osaajan pyynnöstä Europassin ansioluetteloon.

”Tämä on äärimmäisen yksiselitteinen. Jos kaikilla olisi samanlainen ansioluettelo, niin hakijoista olisi helppo valita”.

Siiki on vuosien varrella törmännyt monenlaiseen ansioluetteloon. ”Europassista jäi hyvä fiilis. Siinä esimerkiksi sosiaaliset taidot tulevat hyvin esille. Tämä on selvempi kuin perinteinen CV.”

Tähän mennessä Siiki ei ole törmännyt Europass-ansioluetteloa käyttäviin työnhakijoihin. Hän kuitenkin suhtautuu Europassin käyttöön myönteisesti, sillä varsinkin aloittelevat työnhakijat voivat sen avulla esitellä osaamistaan monipuolisesti. Jollei ole työkokemusta, monella perinteinen CV jää lähes tyhjäksi. Europassissa sen sijaan voi esitellä muun muassa sosiaalisia, organisatorisia ja jopa taiteellisia taitojaan.

Varsinaisia heikkouksia Siiki ei Europass-ansioluettelossa näe.

”Katsotaan syksyllä – ehkäpä joku hakija innostuu tänä vuonna käyttämään Europassia!”